Restauracja uzyskała subwencję finansową z Polskiego Funduszu Rozwoju - Tarcza 2.0

Menu okolicznościowe

Menu okolicznościowe

czas trwania imprezy do 5 godzin
(max do 2:00 w nocy przy menu za 160zł /os)

Zupa: do wyboru (1)

  • rosół drobiowy z makaronem,
  • krem z kalafiora z selerem i płatkami dyni,
  • krem z pieczonego buraka z plastrami sera camembert

Drugie dania do wyboru 3 rodzaje:

po 2 sztuki na osobę

  • filet z dorsza pieczony na masełku z porem,
  • karczek pieczony w tymianku,
  • tradycyjny kotlet schabowy,
  • polędwiczki drobiowe z gruszką i orzechami,
  • piersi z kurczaka pieczone ze szpinakiem i serem żółtym lub z ananasem,
  • plastry schabu zapiekanego ze śliwką w sosie pomarańczowym

Dodatki:

  • kluski śląskie,
  • ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,

Zestawy surówek do wyboru 2 rodzaje:

  • pekińska z papryką, ananasem, kukurydzą i natką,
  • colesław,
  • majowa ( biała kapusta , rzodkiewka , kukurydza , pietruszka),
  • buraczki na ciepło ze śmietaną i fetą,
  • surówka z kiszonej kapusty,
  • kapustka zasmażana

Deser do wyboru (1):

  • puchar lodowy,
  • deser owocowy pod kremem sułtańskim,
  • deser banofee

Kawa , herbata , napoje bez ograniczeń;

105 zł od osoby

Przystawki zimne:

  • plater wędlin,
  • śledzik po wiejsku lub w śmietanie,
  • jajka w sosie tatarskim,
  • mieszanka serów pleśniowych przyozdobionych sałatą

Sałatka do wyboru (1) :

  • jarzynowa,
  • gyros,
  • z tuńczykiem,
  • diabelska

160 zł od osoby

Dania ciepłe do wyboru (1):

  • krokieciki meksykańskie,
  • krokieciki ze szpinakiem i fetą,
  • barszczyk z pasztecikiem,
  • pieczone udka z kurczaka,
  • żur z kiełbasą i jakiem,
  • gulaszowa

175 zł od osoby

owoce

185 zł od osoby

Dodatkowe zdobienia stołów, serwetki, szarfy z organzy, świeczniki, świeże kwiaty zawarte są w cenie.

Od własnego alkoholu pobierane jest korkowe w cenie 10zł / od butelki 0,5l.

Dopłata za wynajęcie małej sali z tarasem koszt 300zł