Menu okolicznościowe

Menu okolicznościowe

Zupa: do wyboru (1) lub przystawka

  • rosół drobiowy z makaronem, – bruschetta
  • kalafiorowa z zielonym groszkiem
  • krem z pomidorów z bazylia

Drugie dania do wyboru 3 rodzaje: po 2 sztuki na osobę

  • filet z dorsza
  • pieczony filet z łososia podawany z kolorowym pieprzem i masłem,
  • karczek pieczony w tymianku
  • schab tradycyjny
  • piersi z kurczaka pieczone ze szpinakiem i serem żółtym
  • kotleciki wieprzowe z pieczarkami

* lub

  • Piersi kacze w pomarańczach podawane w kociołku

Dodatki:

  • kluski śląskie,
  • ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,
  • sos pieczeniowy

Zestawy surówek do wyboru 2 rodzaje:

  • marchew z chrzanem
  • colesław
  • majowa ( biała kapusta , rzodkiewka , kukurydza , pietruszka)
  • buraczki
  • surówka z kiszonej kapusty
  • kapustka zasmażana

Deser do wyboru (1):

  • puchar lodowy
  • murzynek z gorącą czekoladą podawane z gałką lodów wanilinowych
  • jabłka zapiekane pod kruszonką podawane z gałka lodów wanilinowych

Kawa , herbata , napoje bez ograniczeń;

85 zł od osoby

Przystawki zimne:

  • plater wędlin
  • śledzik po wiejsku lub w śmietanie
  • jajka w sosie tatarskim
  • mieszanka serów pleśniowych przyozdobionych sałatą

Sałatka do wyboru (1) :

  • jarzynowa , gyros , z tuńczykiem , diabelska

150 zł od osoby

Dania ciepłe do wyboru (1):

  • krokieciki meksykańskie
  • krokieciki ze szpinakiem i fetą
  • barszczyk z pasztecikiem
  • pieczone udka z kurczaka,
  • żur z kiełbasą i jakiem
  • gulaszowa

165 zł od osoby

owoce

175 zł od osoby

Dodatkowe zdobienia stołów, serwetki , szarfy z organzy ,świeczniki , świeże kwiaty zawarte są w cenie.

Od własnego alkoholu pobierane jest korkowe w cenie 15zł / od butelki 0,5l.

Możliwość wynajęcia nalewaka do piwa koszt 500zł / beczka 20l

Dopłata za wynajęcie małej sali z tarasem koszt 300zł